Me citan en Turquía, en este artículo sobre la crítica literaria de Azerbaiyán:
Bakirli, Agil (Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi, bekirliaqil@gmail.com). "AZERBAYCAN’DA DİJİTAL EDEBİYAT ELEŞTİRİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME." ("A Review on Digital Literary Criticism in Azerbaijan"). In ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASINDA DEĞERLER VE KÜLTÜR AKTARIMI SEMPOZYUMU (ÇİZGİ FİLMLER, DİL ÇALIŞMALARI VE EDEBî ESERLER, TARİH, TURİZM) BİLDİRİ KİTABI. ("Proceedings of the International Symposium on Values and Culture in the Turkic World (Cartoons, Language Studies and Literary Works, History, Tourism"). Ed. Dr. Selenay KOŞUMCU and Prof. Dr. Nergis BİRAY. Ankara: Günce Yayınları, 2024. 180-84. Online at Academia.*
https://www.academia.edu/124722783/
2024
"Dijitalleşme ile edebiyat arasındaki ilişki bağlamında bugüne değin birçok araştırma yayımlanmış ve yeni bulgular ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bunlar arasında Jose Angel Garcia Landa’nın “Literature in İnternet” başlıklı internet çağında edebiyatın nasıl değiştiğini ve dönüştüğünü ele alan çalışması kayda değerdir. Bu dönüşümü anlatmak için “Linkterature” terimini üreten Linda, yeni bir çağa - “Linkterature” çağına girildiğinden bahsetmektedir (Garcia Landa, 2007, s. 147). Araştırmacı, her kese belli olan “mimetic” ve “poetic” terimlerinin yanı sıra “mediatic” kavramını da öne sürerek bununla edebî eserlerin medya ortamında nasıl şekillendiğini ve bu ortamın eserlerin anlamını ve etkisini nasıl etkilediğini açıklama yoluna girer (Garcia Landa, 2007, s. 147). Buradan yola çıkarak dijital ortamda boy gösteren edebî eserlerin sistematik bir şekilde incelenmesinin önemine dikkat çekmek gerekir. Çünkü eserin, sanal ortamda üretilmesi yahut geleneksel yollarla üretilip sanal ortama sunulması, elde edilen etkileşimler, yapı ve içerik farklılıkları bakımından ele alınması, sanal olanla geleneksel olan arasında ayırt edici özelliklerin belirlenmesi yolunda gelecekte görünür sınır çizilmesine büyük katkı sağlayacaktır."
—Lo citado es mi artículo sobre "Literature in Internet", que puede verse aquí:
_____. "Linkterature: From Word to Web." In García Landa, Vanity Fea 11 March 2020.*
https://vanityfea.blogspot.com/2020/03/linkterature-from-word-to-web.html
2020
_____. "Literature in Internet." In The Texture of Internet: Netlinguistics in Progress. Ed. Santiago Posteguillo, María José Esteve and M. Lluïsa Gea-Valor. Newcastle: Cambridge Scholars Publishing, 2007. 143-61.* (Abridged version of "Linkterature").
http://www.c-s-p.org/Flyers/The-Texture-of-Internet--Netlinguistics-in-Progress.htm
2007
—oOo—
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Se aceptan opiniones alternativas, e incluso coincidentes: